Blog
Speculaastijd!
De herfstachtige periode is alweer aangebroken en dat betekent dat er ook een verandering in het assortiment gaat komen.
De aardbeien worden vervangen door kersen, frambozen of abrikozen, en de noten gaan weer volop gebruikt worden in onze producten.
De herfst is het seizoen van de zachte en warme kruiden en deze worden dan ook graag gebruikt in de bakkerij.
Ons speculaas uit eigen bakkerij is hiervan een heerlijk en smakelijk voorbeeld.
De speculaas verkopen we per verpakking van 250gr.
Heerlijk bij de thee of koffie of zelfs op de boterham.
Naast het speculaas zijn er ook nog de mikkemannen, een mals broodje mat speculaas kruiden die op zich al heel lekker is en geen beleg behoeft.
Wilt u er toch iets op doen? Probeer dan eens een likje roomboter en wat suiker… of een speculaasje.
Smakelijk eten!
Ons hazelnoot progresje!
De een noemt het schuim, de ander merenque maar wij noemen het progres.
Het progresje bestaat uit 2 schijven progres met daar tussenin heerlijke slagroom en stukjes hazelnoot.
De buitenkant is afgewerkt met lekkere krokante nougatine korrels en de afmaker is wel het hazelnootje wat we bovenop een toef slagroom plaatsen ter decoratie.
Het recept is al langer dan een eeuw in onze familie, en nog steeds is het een hardloper onder onze klanten. Hoe kan dat dan?
Het is de juiste mix van bestanddelen waardoor je een progresje kan eten zonder misselijk te worden van de zoetigheid..
Dat blijft dus het geheim van de bakker.
Buiten de kleine progresjes hebben we natuurlijk ook nog de slagroomprogres taarten van 6 personen of 10-12 personen.
Het is in sommige families traditie om bijvoorbeeld met Kerst of Pasen een lekkere progrestaart in huis te halen. Maar ook bij verjaardagen zien we de progrestaart steeds populairder worden.
Misschien ook wel interessant om te weten, het progresje is glutenvrij..